penger

Ikke gå i svartebørsfellen!

Forbrukerombudet har gått ut og rådet alle å styre unna Viagogo og andre firmaer som selger billetter på svartebørs. Disse firmaene opererer også i strid med den norske svartebørsloven, viser til Lov 29. juni 2007 nr. 86. Rundt hvert arrangement får Telenor Arena mange henvendelser fra fortvilte kunder som har kjøpt billetter fra Viagogo eller andre svartebørsselskaper for unødvendig høy pris i tillegg til at flere opplever å ikke få sine billetter.

For å unngå denne fellen råder forbrukerombudet følgende:

  • Ikke klikk automatisk på den øverste lenken som kommer opp når du søker etter billetter i Google. Dette vil ofte være en lenke fra Viagogo eller en annen svartebørsselger.
  • Finn nettsiden til arrangøren av konserten, og bestill billetter på den måten arrangøren opplyser om. Billettsalg til konsertene som arrangeres på Telenor Arena skjer gjennom Ticketmaster og Universe for Premium billetter.

Det blir også rådet å følge med på sosiale medier, så man ikke faller i de samme fellene. Skal du følge arrangement på Facebook for å få med deg viktig informasjon og beskjeder, er det viktig å velge arrangement  som er opprettet av enten arrangør, Telenor Arena eller artist, og ikke av andre enn dette. Eksempler på sider man bør unngå er Europe Top Event og Things To Do in Oslo, som linker direkte til Viagogo og ulovlig svartebørssalg.

For mer informasjon kan du besøke Forbrukerombudet her.