Logo_sort
31 Aug
2019

X Games Norway

i Telenor Arena

KJØP BILLETTER

Endelig er programmet til X Games Norway 2019 offentliggjort. Et lignende innendørs-arrangement med snowboard, ski, skateboard og Moto X er aldri gjennomført noe sted i verden.

Alt skal skje lørdag 31. august i Telenor Arena. Der er det ikke høyt nok under taket til en Big Air, skal adet lages hull i taket for å få nok fart til ski- og snowboardkjørerne. Med ski, snowboard, skateboard og Moto X på samme dag, og under ett tak, blir dette en helt spesiell opplevelse for publikum.

Dette blir en spesiell dag med tettpakket action og musikk. Med alt under ett tak, blir det en imponerende dag hvor fansen kan nyte 10 timer med det beste X Games kan tilby av sommer-og vintersporter fra sine seter. 

Alle vinnerne fra X Games Norway 2018 kommer for å forsvare titlene sine: Kelvin Hoefler og Leticia Bufoni (street skateboarding, begge fra Brasil). Birk Ruud og Jennie-Lee Burmansson (ski, Norge og Sverige). Takeru Otsuka og Kokomo Murase (snowboard, begge fra Japan). I tillegg har flere av verdens største action sports-stjerner bekreftet at de kommer til Telenor Arena.

Med begge vinnerne i Skur 13 fra 2016, Nyjah Huston og Pamela Rosa, på dagens liste, har alle gullmedaljevinnere i skateboard i den norske X Games-historien bekreftet sin deltakelse i X Games Norway 2019.

Arrangøren bygger et 40 meter høyt stilas på utsiden av arenaen. Utøverne raser gjennom taket i 45 graders stup og 70 km/t. De beste sitteplassene blir bare noen få meter unna utøvernes dramatiske svevkurve. 

Motor-fansen i Norge har ventet på X Games lenge. Nå får endelig de være med på den største action sports-begivenheten i verden. Det kommer til å ta av, sier André Villa. De største Moto X-stjernene i verden er allerede bekreftet til Telenor Arena, med Axell Hodges og Tom Pagès som de to største navnene. Publikum vil bli bombardert med inntrykk fra morgen til kveld. Det blir fire finaler i OBOS Big Air, tre i Moto X og to i Street skateboarding.

- Konseptet i Telenor Arena er å servere action sports i verdensklasse non-stop. Vi går fra finale til finale med noen fine konsertopplevelser mellom slagene. Det blir også aktiviteter for alle i vår Village, som alltid er populært, sier Henning Andersen leder i X Games Norway.

Skikjøreren Birk Ruud (19) fra Bærum gleder seg til å forsvare X Games-gullet på hjemmebane. Skulle han vinne igjen, har han tre X Games-gull på rad i Big Air. Ingenskikjørere har klart det før ham i hele X Games-historien. Birk er glad i alle action sporter, og han gleder seg til høsten. - En gang i året kommer de beste action sports-utøverne til Norge. Det gjør Norge litt kulere. Bortsett fra når jeg kjører selv, skal jeg få med meg alt fra en digg sitteplass i Telenor Arena sier Birk.

Dørene åpner klokken 12 og stenger klokken 22.30. Det er altså over 10 timer med tettpakket action.