David Oyelowo Current 800x540

David Oyelowo

skal lede årets Fredspriskonsert

KJØP BILLETTER

David Oyelowo skal lede årets Fredspriskonsert i Telenor Arena mandag 11. desember 2017.  

David Oyelowo mottok internasjonal anerkjennelse for sin rolle som Dr. Martin Luther King, Jr. i Oscar-nominerte Selma. En rolle som også ble belønnet med Golden Globe-nominasjon og en nominasjon til Independent Spirit Award. I samme film skrev John Legend låten Glory, som ble verdenskjent. Denne låten skal John Legend fremføre på Nobels Fredspriskonsert. Neste gang vi får se han på lerretet, er det som hovedrolle i Nash Edgertons Gringo sammen med Joel Edgerton, Amanda Seyfried og Charlize Theron. Oyelowo medvirker også i den tredje J.J. Abrams Cloverfield-serien. Han fikk også belønnet med den britiske imperieordenen OBE i 2016 for sitt bidrag til drama og kultur.

«Jeg er overveldet av det faktum at jeg skal være vert for et arrangement som er anerkjent globalt for å hylle det beste i oss mennesker», sier David Oyelowo. Det her blir spesielt aktuelt i disse tider når årets fredspris og hyllest går til ICAN og organisasjonen arbeid med å synliggjøre de katastrofale humanitære konsekvensene av atomvåpen og for arbeidet med å få til et traktatfestet forbud mot slike våpen.

David Oyelowo trer inn i et celebert selskap med store artister som Oprah Winfrey, Meryl Streep, Denzel Washington, Scarlett Johansson og Liam Neeson som alle tidligere har fått hedre fredsprisvinnere som verter. Årets fredspris er tildelt ICAN for organisasjonens arbeid med å synliggjøre de katastrofale humanitære konsekvensene av atomvåpen og få til et traktatfestet forbud mot slike våpen.

"Vi er svært glade og beæret over at David Oyelowo vil være vertskap for årets Nobels Fredspriskonsert”, sier Odd Arvid Strømstad og Kristian Kirkvaag som er konsertens produsenter. "Med hans lidenskapelige engasjement for menneskerettigheter og arbeid for global harmoni er vi svært begeistret over å ha David Oyelowo med oss til å lede årets Fredspriskonsert".

Sist Oyelowo preget den store skjermen var sammen med Rosamund Pike i  ”A United Kingdom”, som han også produserte. Han har videre medvirket i en rekke store filmer som Mira Nairs ”Queen of Katwe”, Christopher Nolans ”Interstellar”. Paramount Pictures ”Captive”, Lee Daniels' ”The Butler”, Steven Spielbergs ”Lincoln” og Ava DuVernays ”Middle Of Nowhere”. Sistnevnte belønnet med NAACP Image Award og nominasjon av Independent Spirit Award. Vi har også sett David Oyelowo i ”Jack Reacher” med Tom Cruise og Lee Daniels ”The Paperboy” hvor han spilte mot Nicole Kidman, i dramaet ”Red Tails” produsert av George Lucas, og i Disneys ”The Help” med Emma Stone. Oyelowo har også spilt i ”The Last King of Scotland”.

I 2015 etablerte Oyelowo og The GEANCO Foundation «David Oyelowo Leadership Scholarship» for å finansiere utdanning og hjelpe jenter som har blitt direkte berørt av terrorisme i Nigeria.

In 2015 Oyelowo and The GEANCO Foundation established the «David Oyelowo Leadership Scholarship» to helo finance and further education of girls that have been directly affected by the terrorism in Nigeria.

Mandag 11. desember vil Oyelowo igjen tre inn i en betydningsfull rolle når han skal lede årets viktigste konsert med et stjernespekket konsertprogram bestående av John Legend, Lukas Graham, Zara Larsson, Matoma og Sigrid på Nobels Fredspriskonsert. Videre skal det verdenskjente og ettertraktede barnekompaniet Le PeTiT CiRqUe, fra Los Angeles i California, delta under den 24. Nobels Fredspriskonsert.