1920x1080

Den Spanske Rideskolen

DEN SPANSKE RIDESKOLEN TIL TELENOR ARENA DEN 16-18. DESEMBER, 2022!

Den spanske rideskolen i Wien spiller en betydelig rolle i den europeiske og østerrikske kulturarven og regnes som en av de ledende klassiske rideskolene i verden. 

To ganger i året drar rideskolen på verdensturné med sine enestående hvite Lipizzaner-hingster og trollbinder publikum med sine prestasjoner!

Endelig får vi oppleve dette spektakulære showet i Norge og Telenor Arena

Da hoffet i Habsburg trengte veltrente hester og ryttere, grunnla hoffet den spanske rideskolen for 455 år siden. Rideskolen er kjent for sine fine Lipizzaner-hingster som er de eneste hestene som trenes i akademiet i flere år før de får lov til å opptre, og det samme gjelder rytterne. Under forestillingene spilles det kun klassisk musikk, som Mozart eller Chopin.

I 1725 ble Vinterrideskolen bygget, som er en del av det kongelige palasset i Wien, og som skolen fortsatt bruker i dag. Skolen ble bygget etter ordre fra kong Charles VI og tegnet av arkitekten Joseph Emanuel Fischer von Erlach. Vinterrideskolen regnes i dag som en arkitektonisk perle med sitt vakre barokkdesign. På denne majestetiske ridebanen kan besøkende to ganger i uken få se når Lipizzaner-hingstene trener sammen med sine kjente ryttere.

"Lipizzaner" er det fine navnet på den eldste europeiske hesterasen, som er den eneste hesterasen som trenes på skolen. Denne hesterasen har en tydelig kulturarv som går hele 450 år tilbake i tid. Det er kun hingster som trenes, og de trenes i flere år før de kan opptre foran publikum. Akademiets oppgave er å bevare denne unike arven og vise denne spesielle hesten til sine tilskuere.

Men det er ikke bare Lipizzaner-hingstene som har lang trening. Rytterne har også lang trening før de kan få opptre med hesten sin. Først må man ta en opptaksprøve og deretter trenes man i fire til seks år før man får ri på de trente hestene. For å trene hestene må rytteren utdanne seg i ytterligere to til fire år.

I 2015 ble den spanske rideskolen utnevnt som en immateriell kulturarv av UNESCO. I 2016 ble akademiets kunnskap om avl, oppdrett, trening og ridning av Lipizzaner-hingsten også lagt til hos UNESCOs.

Presalg fra kl. 10.00, 8. mars, 2022.
Ordinært billettsalg via Ticketmaster.no, fra kl. 10.00. 10. mars, 2022

17 des.
2022

Tidskjema

Dørene åpner
Showstart
banner 770x530

Salkart

Klikk for å se oversikt over hvor innganger og felt er lokalisert.

Spesielle behov

Mer informasjon kommer. For spørsmål ta kontakt med Ticketmaster eller arrangør av arrangementet.

Premium Experience

DSC_0140_standard res

Eksklusive losjer for grupper

*Egen Premium losje med plass til opptil 12 personer
*VIP inngang
*Beste kategori sitteplass rett utenfor losje
*Egen servitør
*Tilgang til egen bar med alle rettigheter
*Middag servert i losjen

Ta kontakt for pris og info

Transport

Vi anbefaler alle å benytte seg av
Shuttlebusser og kollektivtransport
til Telenor Arena.

Mat og drikke

Under konserten finnes det tilgang til både enkel servering av mat og drikke fra våre kiosker og a-la-carte servering i vår restaurant Spitfire.

Hotell

I området rundt Telenor Arena finnes det tre store hoteller som tilbyr bra og høy bostandard
med rimelige priser.