Swedish House Mafia

Etterspørselen etter den svenske housetrioen var enorm over hele verden. Showet i Madison Square Garden i 2012 solgte ut på ni minutter og 105 000 billetter i Friends Arena gikk på 57 minutter. Listen med utsolgte arenaer er lang samtidig som de populære DJene har headlinet de største internasjonale festivalene i verden.

De tre svenske produsentene og Djene har jobbet sammen siden 2005, men det var først i 2010 den første singelen under navnet Swedish House Mafia kom ut. Klubblåten «One» med  Pharrell Williams som gjestevokalist hadde stor suksess i Europa og USA. De etablerte seg raskt som publikumsfavoritt og på toppen av hitlistene verden over.

Både alene og i samarbeid med stjerner som Tinie Tempah, Benny Benassi, Empire of The Sun, Justice, Daft Punk, Miike Snow og Usher.

– Det ble jobbet i over to år for å få Swedish House Mafia til å gjeste Norge med “One Last Tour”. Dette er faktisk deres aller siste konsert i Europa på avskjedsturneen deres som starter i Dubai og som har fått housefans fra hele verden til å gå mann av huse for å sikre seg billetter, sier arrangør Peer Osmundsvaag hos Atomic.

 

De fleste hadde trodd at Swedish House Mafia skulle dominere hitlistene som trio hele dette tiåret, men de gjør som toppidrettsutøverne. De gir seg på topp. I juni 2012 overrasket de fansen med å offentliggjøre at de gir seg som trio og at høsten 2012 la ut på sin aller siste turne.

– Swedish House Mafia er enormt etterspurt og vi var heldige som klarte å få til et show på slutten av turneen. Det kommer garantert til å bli helt legendarisk. Julaften og nyttårsaften kom på forskudd for alle fans. Det er bare plass til 22 000 på Telenor Arena, men om ti år er jeg helt sikker på at det er minst 50 000 som hevder at de «var der», fortsetter Osmundsvaag.

Swedish House Mafia har hatt en eventyrlig suksess på tvers av musikksjangere og har også bidratt til å få frem noen av dagens største housestjerner som Avicii og våre egne Carl Louis og Martin Danielle.

– We want to thank every single one of you that came with us on this journey. We came, we raved, we loved, sa Axwell, Steve Angello, Sebastian Ingrosso.