Kanye West og JAY-Z – Watch The Throne

«Det er sjelden at et show av denne størrelsesorden lever opp til hypen sin, men Kanye og JAY-Z klarte faktisk å overgå den. Fra et Tron-inspirert laser show til hydraulisk drevede stadier i hver ende av ACC til pyroteknikk, det var et visuelt mesterverk. Og så, selvfølgelig, musikken». – National Post

– Etter den fenomenale suksessen med plateslippet av WATCH THE THRONE, en påfølgende USA-turné og suksessen ved Grammy Awards 2012, hvor rap-stjernene stakk av gårde med ’Best Rap Performance’ (for låta Otis), bekreftet superstjernene Kanye West og JAY-Z at Europa stod for tur med turnèen THE THRONE.

Musikkikonene og pop-visjonærene JAY-Z og Kanye West dannet for dette prosjektet gruppen THE THRONE og ga ut det mest etterlengtede albumet i 2011, WATCH THE THRONE.

WATCH THE THRONE debuterte som #1 på US Billboard 200, og solgte 436.000 eksemplarer den første uken. Albumet har også høstet flere Grammy-nominasjoner.

De gamle vennene og musikkinnovatørene inspirerte hverandre til nye høyder med samarbeidet på WATCH THE THRONE. Det tok over et år å lage albumet, og duoen har grunnet to hektiske timeplaner møtt hverandre verden over spilt inn materiell. Innspillingen av albumet fant sted i byer som London, Bath, Abu Dhabi, Sydney, Paris og New York City. Albumet inneholder også produsjoner fra RZA, The Neptunes og Kanye’s mangeårige samarbeidspartner Mike Dean. Andre medvirkende gjester er norgesyndlingen Frank Ocean, Beyoncè, Curtis Mayfield og Mr. Hudson.

Både JAY-Z og Kanye West har dukket opp som gjester på den andres scene, og nå kommer de sammen for å gjøre en ’once in a life time’-forestilling som ikke bare inneholder samarbeidet med WATCH THE THRONE, men også fra deres respektive legendariske kataloger.

«Dette showet viser hvor mye som kan oppnås med noen små beslutninger. På albumet har JAY-Z og Mr. West jobbet smart, ikke stort”. ”Samarbeidet er ikke bare en maktfordelings ordning eller en forening av likeverdige, men et søknad om å bli rap’ens største duo” – New York Times

”Det er en glede å oppleve – og en trone vel verdt å se” – LA Times